אחרי הצהרת ההתפכחות שלי בנוגע לפסח (יש שם מתכון שווה לעוגת שוקולד לחה וטעימה - ללא גלוטן), נראה שחוץ מלחפש שעשוע ועניין לי ולצאצאי, בפסח הזה כולי מתתכונים. מתכון קל ויעיל של עוגיות "חול" פריכות, טעימות ושוות, לא רק לפסח מספרה של חנה שאולוב.
עוגיות חמאה - אגוזים ללא גלוטן (נו, כן -כשר לפסח)
מצרכים:
100 גר' סוכר
200 גר' חמאה רכה
300 גר' קורנפלור
חופן (לפי יד נשית ולא כל כך גדולה) של אגוזי מלך (אפשר להחליף לפקאן, שקדים, פיסטוק)
1 ביצה
מה עושים:
מערבלים את המצרכים במיקסר
עוטפים בצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במקרר לחצי שעה
צרים כדורים בגדול הרצוי ( אצלנו זה ברמת ה'שני ביסים' עוגייה)
מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה
אופים על חום של 170 מעלות עד שמזהיב
לצנן היטב ולאכסן בכלי אטום
ממתק נוסף לפסח:
ועוד אחד טעים וכייפי- דנדושה האלופית, מחלקת אגוזים גם למי שיש לו שיניים. בעקבות מתיחת פנים גרפית שווה שערכה לחנות המענגת של אחותה "נקודה בכפר" היא מחלקת בלוג קנדי בין המגיבים יוגרל שובר בסך 300 ש"ח לקנייה בחנות.
4 תגובות:
אני חייבת לציין שנסעתי במיוחד לנקודה בכפר בחג השני.
צוין במפורש שפתוח בחג, אבל היה סגור.
אכזבה!
אכן מעציב ומאכזב. מקווה שפיצית עצמך כך או אחרת :-)
נסעתי לקבוץ חצור יש שם חנות יד שניה מגניבה - "פעם שניה"
קניתי לי חולצה מדליקה ב - 30 שקלים
http://y2.hatzor.com/home
מומלץ!
ואחרי שהתחדשתי בבגד, טיילתי באזור וצילמתי :)
http://flashespics.wordpress.com/
יהודית, תודה על העידכון. והצילומים, או הצילומים שלך מצויינים , פשוט יופי צרוף! תודה ואביב שמח
הוסף רשומת תגובה